pátek 31. ledna 2014

#SignofLove aneb Věříme v lásku pro všechny♥


 Co kdyby žití Vašeho snu znamenalo život ve lži?

Jeden z hlavních sloganů kampaně LUSH, který bojuje proti lidské zabedněnosti a sobeckosti.


Zachvilku se v ruské Soči začnou konat s vélikánskou parádou Olympijské hry a jak je známo, Rusko je stát, kde je vše možné. Dokonce vám i nadiktují, koho můžete nebo naopak nesmíte mít rádi. Príma věc ve 21. století, že? Pan prezident Putin podepsal zákon, který zakazuje jakoukoli propagaci "jiných než tradičních vztahů mladistvým“. A není to jen o tom, že zakáže ty velké duhově pestré pochody gayů a lesbiček, je to o tom, že  ať jakýmkoli způsobem projevíte svou sexuální orientaci nebo že patříte do LGBTQ komunity (lesba, gay, bisexuál, transgender osoby a lidé, kterým jsou mantinely tradičních sexuálních a genderových identit úzké), tak porušíte zákony. Za to automaticky můžete dostat buď pokutu, příjemný pobyt ve vězení a dokonce vás můžou deportovat.


V dnešní době, si myslím, že by k základním lidským projevům slušnosti měl také patřit respekt vůči jinak sexuálně orientovaným lidem. Ve společnosti je tolik jiných projevů neúcty vůči tradicím a lidskému soužití, že výběr životního partnera nebo operace a hormonální léčba jsou těmi nejmenšími.

Nehledě na to, na každé dva tisíce lidí připadá jeden člověk, který se narodí s nejednoznačným pohlavím. Na Rusko odhadem připadá tedy 7 0965 lidí, kteří se narodili s oběmi genitáliemi (nebo dostatečně nerozlišenými) a vpodstatě se tito lidé dají označit jako intersexuálové = ani žena, ani muž. Nemohou za to, s čím se narodili a stát by je trestal za to že jsou "trans gender"... To, že se takoví lidé rodí a není to tak vzácným jevem, pozornosti médií a zákonodárců uniká (samozřejmě záměrně).

Nebuďte lhostejní vůči nespravedlnosti. Sami můžete projevit podporu tím, že se vyfotíte s růžovým, rtěnkou nakresleným, trojúhelníkem. Zde na stránkách LUSHe máte podrobnosti, kde a jak sdílet fotku s tagem #SignofLove.



 Zapojíte se?

čtvrtek 30. ledna 2014

Mlsací DIY - zlatý prsten alá C&A

Nedávno jsem byla s kamarádkou nakupovat v C&A a zaujal mě stojan se zlatými prsteny. Všechny byly moc krásné a vzhledem k tomu, že jsem bižuteriofil, tak bych je měla doma ideálně všechny. Jenže jsem poněkud hodně nakupovala už o vánocích, pak po novém roce a všeobecně pořád něco nakupuji a někde jsem ztratila svou platinovou kreditní kartu, tak se žádný nákup nekonal....




Nejvíc se mi líbil ten obyčejný zlatý prsten, který vypadá jako trubička, nebo spíš jako nějaká součástka z drahého přístroje od Tonyho Starka...


Ale co, nezoufám si, a na své si přijdu tak jako tak a ještě ušetřím, protože mě napadl príma fígl jak si prsten vyrobit. Je to asi zvláštní ale k výrobě tohoto prstenu budete potřebovat pikao.

Takže když teď máme omluvu pro nákup sladkostí, tak je můžeme jít nakoupit! Miau!


Budeme potřebovat :
♥ obal od pikaa/pikniku/
♥ vteřinové lepidlo
♥ nůžky
♥ pravítko


DIY má několik kroků:

1. Koupit a sníst moc dobré pikao! Nom, nom...





2. Podélně rozstříhnout tubu, vymýt ji a vyrovnat.
(Vyrovnáte ji tak, že ji položíte na stůl a z vnější, nápisy potištěné strany ji budete přejíždět tubou od lepidla, nebo něčím podobným.)


3. Určete si rozměry! Jak vysoký prsten chcete, změřte si obvod prstu + přičtěte malou část , kterou musíte zahnout dovnitž, aby vás tenký plíšek neškrábal.



4. Posledních pár estetických úprav! Aby nebyl znatelný spoj na prstenu, přelepíme ho proužkem zlatého plíšku a zahneme ho dovnitř.


5. Hotovo! Můžete si jich vyrobit více a zjistit, jaká velikost vám vyhovuje :)




             Libí nebo nelíbí? Supr recyklační nápad nebo něco, do čeho byste nikdy nešly?
  Dejte vědět v komentářích.
                                                                                     ♥









úterý 21. ledna 2014

Novoroční giveaway ♥

Už jsem o slibovaných a plánovaných článcích psala na konci loňského roku a ti pozornější si všimli slibované novoroční giveaway. Tak konečně vám ji přináším, ikdyž později než jsem původně chtěla.
Co tedy věnuji jednomu ze svých čtenářů?
Tyhle krásné naušnice ♥



Koupila jsem je před Vánoci s tím, že je věnuji někomu jako dáreček nebo že si je nechám.
Dopadlo to tak, že na mě jsou dost robustní (nebo jak to říct) a nosit je nemůžu a nikdo je jako dáreček nedostal... Asi byli všichni moc zlobiví. Tak snad někomu z vás udělají radost.

Vítěze vyberu já losováním čísílek komentářů. Nebojte se, budu spravedlivá :)

Pravidla:
1. Být pravidelným čtenářem blogu.
2. Napsat mi do komentářů odpověď na otázku: Co se vám na blogu líbí/nelíbí?
3. Uvést pod odpověď na otázku kontaktní email.

Pokud se vám bude líbit https://www.facebook.com/lilisdesign nebo budete tuto giveaway sdílet, můžete napsat druhý komentář ve kterém uvedete jen email :)

Komu se naušničky líbí a zůčastní se giveaway, tak přeji hodně štěstí.
Přidávat komentáře můžete až do  půlnoci 2.2.
Giveaway platí pouze pro území ČR.




středa 15. ledna 2014

RIMMEL London nail polishes & my favourites


Dnes vám představím a zrecenzuji další část mé sbírky laků a jsou to tentokrát laky od Rimmelu.
Laků je jen sedm ale koupí laku od Rimelu určitě neprodělátete, protože vždy mají dobré vlastnosti a skvělý štěteček na nanášení. (Tedy až na pískové laky, ty se oprýskají dost rychle.)
Mé oblíbené laky jsou  značeny symbolem ♥


1. I♥ LASTING FINISH odstín 405 loafer love for you
    Můj druhý modrý lak, který jsem si kdy koupila. Kupovala jsem ho hlavně, protože jsem chtěla lak, který mi barevně sedne k džegýnům ale Rimmel nezklamal :) Supr široký štěteček, rovnoměrně se nanáší, stačí 2 tenké vrstvy, dlouho vydrží a má poměrně dost vysoký lesk i sám o sobě.

2. 60 SECONDS odstín 320 rapid ruby♥
   Tenhle lak mám moc ráda, krom super nanášení a dlouhé výdrže na něm mám moc ráda tu rudou barvu. Je odstínem spíše jako krev, to proto, že barva je trošinku líznutá hnědou a je ubráno na modré. Prostě jeden z mých oblíbených laků a odstínů.

3. SPACE DUST odstín 005 total eclipse
   Tak s tímhle pískovým lakem nejsem nijak nadšená. Nechápu to obrovké haló okolo všech pískových laků a především teda ty od GABRIELA SAVELTE. Ten krémový nude lak, co mám od Essence ještě ujde ale tenhle mě vyloženě zklamal. Vypadá v lahvičce krásně černý s tyrkysovo-modro-fialovými třytkami a dokonce při natočení lahvičky to hází zlatavé odlesky. ALE na nehtu katastrofa, odlesky jen tyrkysovo-modré, po krásně fialové se slehla zem. No a navrch se všechny laky které mají takhle hrubé pigmenty dost odštěpují a nevydrží dlouho. Kdybych to měla shrnout, tak tohle je jediný lak od Rimmel, se kterým jsem nebyla spokojená.

4. 60 SECONDS odstín 740 clear
   Tak vám musím oznámit, že tento průhledný lak se zlato-měděnýmitřpytkami v regálu nenajdete. Ten jsem si udělala, protože jsem nenašla lak s třytkami, které by mi barvou vyhovovaly. Koupila jsem si tedy Průhledný lak od Rimmelu a nasypala do něj třpytky. Lak je sám o sobě velmi tekutý (vydží tekutý mimořádně dlouho, oproti třeba Essence) a vyhovuje mi, takže tenhle průhledný lak určitě doporučuji.

5. 60 SECONDS odstín 610 pompous
   Příjemný fialový lak, poměrně dost třpytivý. Používám ho hlavně na nějaké zdobení, nebo při nail artu, když dělám galaxy nehty :) Na to je ten odstín fialové úplně přesný. Jinak k němu není co jiného říci, samá pozitiva, jako u všech laků této značky.

6. LYCRRA PRO odstín 285 white orchid
   U tohoto odstínu mi možná trochu vadí ta perleť. Moc si s perleťovými laky nerozumím a to hlavně z toho důvodu, že když je nanášíte, tak vždy po tahu štětečkem zůstane v perleti alespoň minimální stopa. Ale jinak je tento lak stejně kvalitní jako všechny od Rimmelu.

7. 60 SECONDS odstín 405 rose libertine
   Tenhle příjemný korálový odstín si oblíbila hlavně moje mamka ale já ho také používám. Je to moc příjemná růžová a nehtech vypadá opravdu krásně (a trendy ;) ). Zase k laku nemůžu říci nic negativního. Prostě kvalitní lak.

P.S. : Nikdy nevěřte laku, na kterém je napsáno 60 sekund, že za tu minutu opravdu uschne ;)

Co vy a laky od Rimmel London?